KUĆA-SAVINA

  • Tip nekretnine: Kuća
  • Grad: Herceg Novi
  • Naselje: Savina
  • Površina: 244 m2
  • Cijena: 890000 €

Kamena kuća na prodaju u Herceg Novom

Prodaje se porodična kuća na 4 nivoa, sa 4 stana, baštom, dvorištem, parkingom, nekoliko terasa, u naselju Savina u blizini Starog grada, Herceg Novi. Svaki stan ima zaseban ulaz, parking ima mjesta za 3 automobila.

Lokacija objekta: Savina, 1 min hoda od Starog grada, 3 min hoda od komercijalnog centra, 3 min hoda od obale. Centralni, ali tih i zelen dio grada, dobro povezan sa svim ostalim djelovima. Oko 60 min vožnje od aerodroma Dubrovnik i Tivat.

Opis objekta Kuća, izgradjena u cjelini od kamena, sadrži:

Suteren: tj prizemlje, u nivou bašte: Studio (29m2). Spavaća soba, dnevni boravak, ljetnja kuhinja i kupatilo koji se lako mogu integrisati u unutrašnji prostor. Mogućnost proširenja stambenog prostora na magacin koji je već integrisan u ovom prostoru, tj pod istim je krovom. Poseban ulaz, velika bašta.

Visoko prizemlje: Dvosoban stan (56m2 + terasa 10m2) sa velikim dvorištem oko 50m2. Dvije prostrane spavaće sobe, dnevni boravak/trpezarija & kuhinja, hodnik, kupatilo. Balkon okrenut prema jugu/moru ima pogled na zelenilo, djelimično na more. Prednje dvorište veliko, površine oko 502, ima posebnu malu prostoriju sa mokrim čvorom. Poseban ulaz širokim kamenim stepeništem u ovaj stan. Ispred stana mala bašta sa ukrasnim zelenilom, uključujući stabla masline, badema, fortunele.

Prvi sprat: dvosoban stan (60m2 + 2 terase, ukupno 20m2 ); dvije prostrane spavaće sobe, dva kupatila, kuhinja, dnevna soba/trpezarija, hodnik. Ulaz preko sjevernog balkona koji gleda na sjevernu baštu. Sa južnog balkona se pruža pogled na okolno zelenilo, veliku baštu i more. Poseban privatni ulaz.

Drugi sprat: jednosoban stan u potkrovlju (53m2 + 2 terase, ukupno 16m2). Jedna prostrana spavaća soba, veoma prostrana dnevna soba, sa kuhinjom i dijelom za trpezariju. Hodnik, veliko kupatilo. Ulaz preko sjeverne terase, spiralnim stepenicama. Pogled na sjevernu baštu. Sa

južnog balkona pruža se fantastičan poglen na ulaz u Bokokotorski zaliv. Poseban ulaz.

Ostali prostori: Sa južne strane kuće nalazi se velika bašta sa nekoliko stabala voća (masline, šljive, trešnja, nar, drijen, smokva, loza) i oko 80m2 obradive zemlje koja se može koristiti kao povrtnjak ili se urediti kao dvorište. Postoji potencijal za izgradnju bazena. Sa desne strane kuće je betoniran prostor površine oko 50m2 , trenutno u vidu pokrivene terase, ali pogodan sa izgradnju stambene ili poslovne jedinice. Iznad ove terase nalazi se parking za 3 automobila. Postoji poseban prilaz ovom dijelu, kao i svim drugim djelovima nekretnine.

Ispred kuće se nalazi manja bašta (sjeverna bašta) sa ukrasnim rastinjem. Ovaj prostor, površine 47m2 pripada Opštini Herceg Novi, a dat je na trajno korišćenje vlasnicima kuće. Lako se može otkupiti od Opštine. Na njega se odnosi pribilježba na Listu nepokretnosti (da se ne može opteretiti ili otudjiti), pa on nije predmet prodaje, ali se pravo korišćenja automatski prenosi na novog vlasnika (koji je može kupiti od Opštine ako to želi). Ako je ne otkupi, to neće uticati na pravo korišćenja.

Kuća je u izvrsnom stanju, gradjena 1970-tih i 80-tih godina, redovno održavana, ima nov krov, potpuno je namještena. U vlasništvu je 1/1, sa uredno plaćanim porezima, bez opterećenja. Svaki stan ima svoj strujomjer.

Kuća se može koristiti kao stambena zgrada, ili kao apart-hotel.

Cijena nekretnine: 890.000 Euro, moguć dogovor oko cijene.